Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 857 visningar

Medelvarma handskar

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
2 april 2018 - 08:49
Gilla 
Recension av Hestra "Runner's All Weather": https://hestragloves.com/sport/sv-se/gloves/outdoor/32940-runners-all-weather/100/

Betyg: 4 av 5, det negativa är passformen i handflatan.

Högt pris, ca 375 SEK vintern 2017-18.

Handskar med bra temperaturintervall för mig till vinterlöpning i både snö och slaskregn, ner till ca -10 har jag klarat mig med dessa på händerna när kroppen blivit varm efter en stunds löpning.
Beskrivs som sommarhandskar av Hestra, men jag tycker absolut att de funkar som höst-/vår- och alltså till viss del vinterhandske.
Tunna, lätta och smidiga, hela tummen är mjuk fleece, perfekt att torka tårar och snor från väder och vind. Silikonpluppar på greppsidan.

Märklig passform dock, jag har precis samma storlek som i andra Hestra, Lillsport, Tegera mfl, men handsken följer inte riktigt handflatan utan hamnar lite konstigt vid lillfingersidan av handryggen. Som om det är "för mycket tyg i handflatedelen", eller märkligt tillskuret. Kanske beror på att insidan av handen inte direkt är tänkt att greppa något, som t ex en skidhandske, cykelhandske ska göra, utan just bara för löpning/vandring.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons