Löpning Träning 3 inlägg 1303 visningar

Hjälp med upplägg

marie rydståle
1987 • vetlanda
#1
4 december 2017 - 19:37
Gilla 
Hej.

Jag tänker, för tredje året, springa wings for life. Denna gången i wien. Första året kom jag 17 km, detta året 19,5 km. Så självklart vill jag kunna slå den distansen nästa gång.
Till mitt problem hör att jag träna och tävlar i crossfit och lägger således redan nu mycket tid att träna. Jag tänker att jag kommer kunna byta ut två tillfällen i mitt träningsuppläg i crossfiten, mot löpning.
Frågan är bara hur lägger jag upp det på bästa sätt? Styrkan och konditionen har jag, men jag vill ju bli ännu bättre! Någon som har några tips och ideer?
1994 • Västerås
#2
4 december 2017 - 20:11
Gilla 
Långa intervaller kanske, för att bryta upp den explosivitet man får av crossfit är väl en god idé. Och lugna långdistanspass, upp till 25 km kanske?
1961 • Oskarshamn
#3
5 december 2017 - 10:46
Gilla 
Wings for life är nog det roligaste lopp jag har sprungit. Visst är det synd att det inte går på Öland längre? Eventuellt springer jag också någonstans i Europa i vår, Poznan kanske.
Jag håller med Rebecca om att lugna långpass är bra, det ökar uthålligheten. Sedan skulle jag variera längden på intervallen från vecka till vecka, och glöm för all del inte backintervall!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.