Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1748 visningar

Benhinnor / stressfraktur

0 • Dalby
#1
22 november 2017 - 21:12
Gilla 
Hej!

Efter att ha sprungit lite mer än vad jag är van vid i helgen så har jag en liten öm punkt på ena tibian, på insidan. Jag känner inte av det när jag går eller hoppar på ett ben. Provade att springa igår i skog/grusväg igår i 15 km och kände kanske vid ett eller två tillfällen att det ömmade till. Även en gång efter löpning.

Ska vila en vecka och testa sedan hur det känns. Efter det så ev besöka vårdcentral. Låter det som jag ska oroa mig för stressfraktur eller är det noja tror ni? Någon som har erfarenhet av stressfraktur på tibia?
1985 • Göteborg
#2
23 november 2017 - 12:17
Gilla 
När du har en stressfraktur i smalbenet så märker du det. Det gör svinont att bara gå. Springa är uteslutet. Däremot så finns det ju en risk att det blir en stressfraktur.
Rasmus Wadsten
1985 • Malmö
#3
23 november 2017 - 13:10
Gilla 
Det låter som att du bara har känningar som kan bli benhinneinflammation om du inte vilar. En veckas vila och sen en kortare testrunda, kanske 5 km lugnt, vore kanske vettigt. Det beror ju på hur skadebenägen du är. Det är grymt frustrerande att bli skadad och få flera veckor eller månaders uppehåll.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.