Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 1029 visningar

Hjälp/input med Asics skor.

0 •
#1
9 oktober 2017 - 11:17
Gilla 
Hej!

I somras köpte jag ett par Asics Kayano 23 efter att ha haft Kayano 19 och 21 som jag varit väldigt nöjd med. Här började problemet. Redan på någon av de första rundorna kände jag att den högre skon kändes odämpad i ett stråk under främre fotsulan. Jag tänkte att det måste sitta i mitt huvud då skorna var helt nya och körde på några pass. Då jag har spelat fotboll under hösten så har det inte blivit så mycket löpning men började igen nu när säsongen tog slut. Problemet med skon (eller foten) kvarstod dock och jag har nu fått ont. Det gör inte jätteont men jag påminns rätt ofta av det. Det känns som att främre fotsulan är lite hoptryckt och att det är en punkt mitt under foten där det saknas naturlig dämpning. Jag har testat att löpa i mina gamla Kayano 21 och dom känns inte alls så. Nu är dom helt sopslut och erbjuder inte mkt till dämpning längre så jag vet inte om det är en bra värdemätare.

Till saken hör att jag har haft lite problem med fotsulan tidigare efter det att jag testat att löpa mer på främre delen. Det är några år sedan men det kändes som att jag förstörde en del av fotens naturliga dämpning vid dessa tillfällen. Vid den tidpunkten hade jag ett par Asics Kayano 19 och ett par Nike Lunarglide. Efter experimenten fick jag sluta springa i Nikeskon för att den var bredare och det kändes som att foten blev för platt i den vilket nu gjorde ont på ett helt annat sätt.

Lite av denna känsla har nu återkommit i mina nya Asics Kayano 23. Nu har jag funderingar på vad det kan bero på. Jag har bestämt mig för att försöka reklamera skorna för det känns så himla stor skillnad på vänster och höger sko.

Den stor frågan är om jag vågar plocka ut ett par nya Kayano 24. Jag har läst mig till att Asics har gått över från Fluidride, som det verkar ha varit på mina gamla Kayano 19 och 21, till en ny teknik som heter Flytefoam och jag är fundersam om det kanske är så att den helt enkelt är FÖR mjuk för min fot med tanke på min skadehistorik? Jag vet att det låter bakvänt men det är så det känns när jag försöker analysera känslan. Om det nu inte är så att jag fått ett par måndagsexemplar vill säga.

Till saken hör att jag är lite öm i foten så jag känner ingen större skillnad mellan skorna i affären när jag bara provar dom men jag vill gärna undvika att köpa ett par nya Asics med Flytefoam om det är där problemet ligger.

Är det någon annan som har upplevt något liknande med den här nya tekniken? Jag tänker att det kanske skulle kunna hjälpa mig åt något håll för nu känns det lite tråkigt och jag har ingen lust att köpa ett par nya skor och uppleva samma sak igen som ni säkert förstår.

Jag har även kollat på GT 2000 som inte har Flytefoam och DS Trainer som har. Detta för att jag i ärlighetens namn inte känner igen mig i den här nyare Kayanon även utan mitt problem (den känns bredare och lite klumpigare). Finns det möjligvis någon Asicslöpare där ute som har någon input? All hjälp uppskattas både i sko och på skadefronten.

Jag är 195 cm lång, 95 kg (going down) och rätt höga fotvalv. Pronerar enligt random försäljare i skobutik som slängt ett getöga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.