Löpning Kost & Näring 7 inlägg 2783 visningar

Tailwind på tävling

1978 • Stockholm
#1
4 oktober 2017 - 10:49
Gilla 
Kör Tailwind på långpassen i ryggsäck numera och det funkar bra med magen. Skulle gärna köra samma på tävling (marathon) men vill inte ha ryggsäck eller flaska i handen. Funderar på att ta med pulver. Hur gör ni som använder Tailwind på lopp?
1967 • Torslanda
#2
4 oktober 2017 - 11:24
1 Gilla 
Löparväst med soft flask och pulvret i små zippåsar(4*5cm). Fyller vatten i soft flasken på stationerna och häller i pulver medan jag springer. Funkar utmärkt. Soft flasken kan man ha i handen med men jag gillar att ha dem i västen. Kör oftast med två flaskor. Kan då fylla på en tom med pulver och dricka ur den andra och så alternerar man mellan dem vid de stationer man behöver fylla på.
1978 • Stockholm
#3
4 oktober 2017 - 14:42
Gilla 
Tack! Vilka softflaskor/väst kör du Mathias?
1967 • Torslanda
#4
4 oktober 2017 - 19:00
Gilla 
Flaskor är dessa: https://ultimatedirection.com/body-bottle-500-1/ Stor öppning gör det lätt att få i pulver och låsning av munstycket så att man inte spiller i onödan när de inte används. jag gillar dessa då de kan knycklas i hop när de inte används och tar då nästan ingen plats alls. Det finns även versioner som denna: http://www.outnorth.se/hydrapak/ultraflask-450-ml#VitBl som är lättare att dricka ur under turen. Du behöver inte ta upp dem ur fickan för att dricka. Jag gillar dem dock inte då slangen guppar när jag springer men det är nog en smaksak.

Västen är en gammal Ultimate Direction Ak 2. Finns nog inte längre men Salomon har många liknande. Lätta med möjlighet att sätta in blåsa och slang och hyggligt bra med förvaring med fickor fram för flaskor och lite små fickor för pulver etc. Har använt detta på marathons men mest på längre ultror då det är oslagbart. Är det en ultra med lågt mellan stationerna så kan man sätta in en blåsa som komplement och är det många stationer så får man mer plats för lättviktsjacka, pannlampa etc. Väger nästan inget och känns inte ens att den sitter på axlarna. Salomon har många skin modeller som är riktigt bra.
1978 • Stockholm
#5
5 oktober 2017 - 11:11
Gilla 
Tack Mathias
Johan Mörck
1970 • Västerås
#6
6 oktober 2017 - 07:41
Gilla 
Väst med flaskor (mjuka) på bröstet är skönt. Köper sedan Tailwinds "Sticks" som är färdiga portionsförpackningar och packar ner i västen. De är något stora för 500ml-flaskor men men, man behöver inte ta allt pulver. De nyare västarna från Salomon och Ultimate Direktion (alt annan tillv) är att föredra för de verkar slutligen fattat att man vill ha en stor kork och ett stort hål i flaskan.
Kör en Salomonväst för lite kortare lopp och en AK Mountain vest 3.0 för längre pass när man inte har samma tillgång till support.
1978 • Stockholm
#7
6 oktober 2017 - 10:17
Gilla 
Funderar på att bara springa portionsförpackningarna på loppet. Enkelt att hälla i vattenmuggarna tänker jag, löser sig ju väldigt lätt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.