Styrke-/gruppträning Kost & energi 5 inlägg 279 visningar

LCHF

0 •
#1
10 augusti 2017 - 22:00
Gilla  
Hej ! jag har hållt på med LCHF i lite över 2 månader, gått ner 7 kilo men även fuskat ibland o ätit onyttigt, men nu till det tråkigaste med LCHF eller kanske rent allmänt, så har jag tappat muskelmassa och styrka, orkar inte lyfta lika tungt längre och blivit slapp precis som om musklerna har förtvinat, kände verkligen hur stark och fast man va i ryggen innan, nu känns det som man aldrig nånsin har tränat, vad har hänt, tillbaka på ruta ett igen 7 år senare, ska man börja om från början, då tänker jag i så fall aldrig mer dra ner så mkt på kolhydrater, man äter ju så mkt protein så vart har musklerna tagit vägen?!?!
Lasse-hatten
0 • Eslöv
#2
10 augusti 2017 - 22:31
Gilla  
Jag tror du får mer LCHF-relaterade svar om du ställer frågan i t.e.x. Kostdoktorns forum, https://forum.kostdoktorn.se.
0 •
#3
10 augusti 2017 - 22:35
Gilla  
ok,såg att några ställt frågor om LCHF här, försökt registrera mej på kostdoktorn men gick ej, får försöka igen!
Niklas Axelson
1965 • Halmstad
#4
11 augusti 2017 - 13:26
Gilla  
På en LCHF-diet så äter man väl mer fett och inte speciellt mycket protein? Vill du undvika att tappa muskler när du går ner i vikt så måste du äta rätt mycket protein (1,5-2g per kg kroppsvikt är nog en bra nedre gräns). Sedan är antagligen en del av den effekt du känner av i bristande fasthet en effekt av just lite kolhydrater i kosten.

Det effektivaste sättet att gå ner i vikt är en proteinrik kost tillsammans med styrketräning, alltså om man vill se till att tappa mer fett och mindre muskler när man går ner i vikt. Sedan måste man ju självklart ha koll på kaloribehov/kaloriintag.

Målet borde inte vara att gå ner i vikt, utan att gå ner i fettmassa.
1977 • Jämjö
#5
11 augusti 2017 - 13:52
Gilla  
Beror på ditt mål, men om du vill gå in i ketos och bli fettdriven så måste du ta dig igenom an transitionsfas. Själv tog det mig 5 veckor av strikt ätande att gå in i ketos och komma tillbaka till föregående nivå.

Nu är det konditionsidrott som gäller för mig så det kan skilja en del, men jag känner att efter sex veckor så var ändå klippet tillbaka även vid sprint.

Efter dessa veckor så kan du återintroducera kolhydrater men i en betydligt mindre mängd än innan och bibehålla fördelarna med fettdrift.

Satsa dock på kvalitativa råvaror och lagad mat.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.