Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1659 visningar

Benhinnorna gör ont på märkligt sätt

0 • Stockholm
#1
17 maj 2017 - 18:46
Gilla  
Hej - vet att det finns massvis med trådar för denna typ av frågor men hittar inte riktigt någon som beskriver det jag känner.

Har haft benhinneinflammation under en längre tid och som många andra skriver är det fruktansvärt svårt att bli av med. Jag har kollat löpteknik hos sjukgymnast och hon tyckte inte den var något fel på, jag har även testat ut skor jag ska ha osv. Gör exentriska tågävningar och stretchar regelbundet varje dag.

Har lyckats bli av med det några gånger men kommer sedan tillbaka efter jag sprungit 2-3 gånger och då springer jag på grus i lugnt tempo 2.5 km ca.

Nu undrar jag vad detta kan bero på för det ter sig inte som det brukar göra:

När jag är ute och springer känner jag ingenting, nästan inte dagen efter heller utan det kan komma krypande dag 2, men inte som de brukar kännas utan ibland känns det i bara några minuter som att någon trycker in tummen på en viss punkt å sedan släpper det. Egentligen gör det inte så ont men det känns. Detta kan hända när jag sitter eller ligger i sängen, eller går.

Tidigare när jag haft problem har jag känt längs benhinnorna att det gör ont, det nästan som att det är lite bubbligt och det gör fruktansvärt ont när jag masserat - det gör det inte nu alls på samma sätt.

En annan märkligt sak är även att så fort jag sätter på mig skor med lite tjockare sula och mer dämpning i så kommer skiten tillbaka. Spelar ingen roll vilken typ av springskor jag har om sulan är mjuk får jag ont och det räcker med att jag går i den och har dem på jobbet. Går jag barfota eller i mina free runs får jag inte ont.

Vad kan detta bero på??
1960 • Kungsholmen
#2
18 maj 2017 - 12:07
Gilla  
http://naprapat.net/om-oss/
Jonas fixar till det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.