Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1879 visningar

Ont i baksidan av låret...

0 • Oskarshamn
#1
16 maj 2017 - 10:52
Gilla  
Har sprungit regelbundet i några år och för första gången har jag fått ont, och det känns som något annat än vanlig träningsvärk, tyvärr. Det stramar högst upp i baksidan av låret. Vad kan det vara? Överansträngd muskel? Vad ska jag göra? Stretcha? Det känns mest när man går långsamt, när man varit igång ett tag försvinner det.
Magnus Reimer
1965 • Kristianstad
#2
16 maj 2017 - 11:42
Gilla  
Låter inte så allvarligt ännu, men jag stretchar efter mina löppass och fram- resp baksida lår samt vader. Har man fått lite känning får man väl stretcha lite försiktigt så man inte förvärrar symtomen. Tränar man regelbundet får man väl någon liten känning här och där men man får försöka lyssna lagom på kroppen och anpassa med vila, stretch samt kanske alternativ träning. Sedan kan det vara bra att byta rundor om du alltid kör löpning på flacka rundor så kan det vara bra att lägga in lite backträning eller kanske trial.
Lycka till :-)
/Magnus
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
16 maj 2017 - 12:19
Gilla  
Stretcha sätesmuskel och styrketräna den, gör lätta knäböj eller något annat som aktiverar rumpa och baksida lår. Ont i baksida lår beror ofta på att man inte aktiverar musklerna i rumpan korrekt. Testa även lätt stretch av alla muskler på baksidan av kroppen.
0 • Oskarshamn
#4
16 maj 2017 - 13:44
Gilla  
Tack för era tips, ska bli mer noga med stretchingen
1980 • Långtbortistan
#5
16 maj 2017 - 14:02
Gilla  
Jag vill inte göra dig nedslagen, men den där skadan är inte att leka med.
http://www.runnersworld.com/web-exclusive/high-hamstring-tendinitis

Om du har ont när du sitter och kör bil, så är du i riskzonen. Jag har haft mitt i snart ett år och det börjar endast gradvis bli bättre. Jag har kört mycket styrketräning för hamstring och rumpa, samt stretchat mycket.

Teorin är att senor läker långsammare än muskler. Ju närmare infästningen inflammationen sitter desto värre. Och att man vid ogynsamma omständigheter kan få en kronisk inflammation i senan, dvs en som aldrig läker.

Bunkra upp med Voltaren är mitt tips. Samt följ övningarna i länken ovan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.