Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1709 visningar

Vilda skavsår

Magnus
Stockholm
#1
10 oktober 2016 - 20:47
Gilla 
Hej,

Jag brottas med hopplösa skavsår på insidan av foten (utsidan av stortån och knölen precis bakom stortån) när jag springer längre sträckor teknisk trail. Långdistans på slätare underlag funkar fint men riktigt brötigt trail ger alltid ilskna skavsår.

Jag har testat det mesta utan större framgång. Fotfil, dubbla strumpor och rikligt med smörjmedel funkar ok men jag får ändå "hotspots" på samma ställe varje gång. Skavet verkar bero på att foten rör sig inne i skon och det som funkat bäst är riktigt smala skor. Tyvärr brukar den typen av sko ha för lågt drop och för lite dämpning för längre distanser. I alla fall för mig...

Dela gärna med dig om du sitter på några bra stalltips som kan vara till hjälp mot skavet. Eller tips på smala trailskor med 6-8 mm drop och lite mer än minimal dämpning.
Mr. B
1963 • Hemma
#2
10 oktober 2016 - 20:57
Gilla 
Jag gissar att du menar exakt vad du skriver: dubbla strumpor.

Använd dubbelstrumpor i stället, alltså två strumpor i samma skaft. Vitsen är att friktionen *mellan* strumporna skall vara minimal. Då hamnar all rörelse där: Ingen rörelse mellan ytterstrumpan och skon, och framför allt ingen rörelse mellan innerstrumpan och foten.
Mattias
1974 • Borås
#3
10 oktober 2016 - 21:01
Gilla 
Hm, hade liknande problem i skor som hade smal tåbox, bytte till Inov8 trailroc 235 och Merrel Trailglove som sitter tight över häl och vrist men har bred tåbox. Då slapp jag skav.

Merell Trailglove är helt odämpade och Inov8 235 har 4 mm drop och viss dämpning, Trailroc verkar vara borta ur sortimentet men Trailtalon verkar vara ungefär samma typ av sko med några olika modeller med drop från 4-8 mm.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons