Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 5269 visningar

Skavsår läkning?

2000 • Boden
#1
22 augusti 2016 - 23:51
Gilla 
Hej, igår när jag var ute och PW men blev även lite löpning också. Lite in på PW:n så kände jag att det höll på att bli ett skavsår men det gick bra ändå så fortsatte. Kändes mer när jag började springa på en friidrottsbana och det slutade med att jag sprang utan skor sista varvet för att inte det värre, klarade hela vägen hem också.

Då hade det blivit bara en stor stor mjuk blåsa. Lät det bara vara.
Idag hade jag basketträning och jag hade köpt ett skavsårsplåster (inte Compeed) så att jag skulle kunna träna. Sen kanske 20 min in i träningen kände jag att det blev värre, skavsårsplåstret hade slitit sönder blåsan men kämpade mig igenom träningen och jag haltade mig fram efter. Tog av mig sockan och ser 2 stora öppna skavsår på min häl.

Vad ska jag göra? Har träning på onsdag och torsdag men känns som att jag inte kommer kunna köra. Finns det något knep för att det ska läka snabbare eller iaf ge skydd. Kommer inte klara träna med skavsår! Blir galen
1988 • Stenungsund
#2
23 augusti 2016 - 09:57
Gilla 
Om du får en blåsa i framtiden, så kan det vara värt att tömma det. Ta en synål + tråd, tryck igenom nålen och dra en hel del sytråd igenom blåsan. Det tar en liten stund men det kommer att dränera blåsan men ha skinnet kvar (som skyddar). Detta kan behöva göras några gånger.

Nu när du redan har ett sår är det väl lite värre, jag har några gamla skor som jag "alltid kan använda". Jag hatar compeed, men tyvärr kan det ju vara läge att prova. Problemet är ju att det alltid klibbar i såret och när man blir svettig börjar det lossna så man behöver ta bort den inkl den nya huden...

Det som funkar aboslut bäst för mig vid riktigt kraftiga skavsår (i tex fotboll) är att hitta någon mjuk vaddering tillsammans med vanlig vit sporttejp.
http://teamsportiaonline.se/sportdoc-sjukv%C3%A5rdsv%C3%A4ska-small

Om du kollar bilden så under plåstret på ca 1m så har du några "dynor". Dessa klipper man en fyrkant med ett hål i mitten, stort nog så att det inte pressar på själva såret. Den är ofta självhäftande men lossnar gärna (denna går att hitta på team sportia, och säkert andra ställen också). Så för att säkra upp den tar jag vit sporttejp och fäster den ytterliggare.
För att inte lim ska komma i såret så brukar jag riva av en liten bit tejp och klistra precis på den delen som kommer vara över "hålet" på dynan, för att försöka skydda lite extra.

Vet inte om detta bara blev en massa svammel eller om du faktiskt fattar vad jag menar...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons