Triathlon Simning 8 inlägg 3442 visningar

Vansbro- Handskar, sockor & neoprenhuva?

Josefine
1985 • Stockholm
#1
30 juni 2015 - 16:05
Gilla 
Hej,

Får först be om ursäkt över placering av tråden - var osäker på vart jag skulle lägga den då det rör Vansbro (för min del) men egentligen kan frågan appliceras för all simning i öppet vatten.

Det är första gången jag ska simma Vansbro och idag är det ca 16 grader i vattnet. Jag har en våtdräkt (en TYR Hurricane 4mm). Hade ni rekommenderat handksar/sockor/neoprenhuva?

Tack på förhand!
1984 • Ljungby
#2
30 juni 2015 - 19:23
Gilla 
Jag simmade i samma älv i lördags på vansbro triathlon. Simmade då 1900 meter och det var 14,3 grader i vattnet och tyckte det var helt okey. Hade neoprenhuva och det kändes som att det hjälpte lite.

Handskar och sockar får man inte ha på triathlon men det går bra på vansbrosimmet kanske?. Dock tror jag inte du behöver det med tanke på att det redan har stigit till 16 grader och med vädret som ska vara resten av veckan så lär det stiga nån grad till. Så det blir nog ganska behagligt i vattnet skulle jag tro.
Emma Rengbo
1980 • Malmö
#3
30 juni 2015 - 23:04
Gilla 
Som ovan. Inga handskar eller sockor. På sin höjd dubbla badmössa. Pass upp om du har pulsklocka på armen. Jag känner ibland av detta genom att handen med klocka runt handled domnar i större utsträckning (när jag simmat här hemma i 15 gradigt hav...).
Josefine
1985 • Stockholm
#4
1 juli 2015 - 11:29
Gilla 
Tack för er input!
Ska inhandla ullfett/vaselin, skippar förmodligen sockor och handskar och funderar vidare på neoprenhuvan...

Får passa på att fråga också: någon som vet var man kan byta om innan start? Har läst på hemsidan, men inte hittat någon info (jag åker med Swebus dit). Tar ju ca 30min för mig att få på våtdräkten... :S
1981 • Tranemo
#5
1 juli 2015 - 11:49
Gilla 
Simmade förra året och det var väl varianten utomhusombyte vid startplatsen som gällde då, gissar att det är samma i år.

Vid målgången finns ju utomhusdusch i fint avgränsat område, där kan du byta om i lugn och ro till baddräkt och sedan ta på dig våtdräkten vid startbron. Kommer finnas tusentals simmare i samma situation som dig som också har svårt att slinka ner i dräkten.
Tänk å att inte ha den knäppt allt för många minuter för tidigt, det är ett formidabelt värmeplagg i soligt väder ;)

Jag är skeptisk till ullfett, har förvisso inte provat, men rekommenderar istället ormsalva + vaselin (kommer sannolikt finnas säljare av detta i Team Sportias tält). Enligt rykte ska ullfett ha viss fårlukt som gärna sitter kvar och jag skulle inte vilja ha en våtdräkt som luktar blöt ull.
Josefine
1985 • Stockholm
#6
1 juli 2015 - 13:11
Gilla 
OK, så man kanske rent av ska ha badkläder på sig redan eftersom man inte verkar kunna byta om avskilt innan start.

Låter ju som en unik kombo: får-doftande våtdräkt :P Jag sprang och köpte vaselin, resten tar jag på envishet :)

Ps. Ska våtdräkten vara så tajt att man flertalet gånger tvivlar på storleken och/eller börjar fundera på om man ska behöva klippas ur den? :) Ds.
1976 • Markaryd
#7
2 juli 2015 - 14:22
Gilla 
Helt rätt Josefine, ska sitta så att man tycker att man knappt får luft. Lycka till i Vansbro!
 annons
 
Josefine
1985 • Stockholm
#8
2 juli 2015 - 15:00
Gilla 
Haha, ok... Har ju redan lyckats ta sönder den lite också för att den är så tajt att ta på. Men då så! Tack så mycket!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons