Löpning Kom igång 4 inlägg 5840 visningar

Nu startar jag resan! Behöver lite hjälp!

1980 • Stockholm
#1
5 februari 2014 - 14:28
Gilla 
Jag är en ny medlem här på sidan (reggad sen förra året iofs men helt inaktiv) och har precis bestämt med en kompis att vi ska köra Halvklassikern! Jag känner mig så sjuuuuukt peppad att komma igång med ett ordentligt träningsliv igen.

Jag behöver dock lite tips från er som vet och kan det mesta om träning. :-)

Hur ska jag tänka vad gäller träningen inför fyra olika grenar? Vi ska starta med Lidingöloppet och löpträningen tror jag att jag kan klara av att lägga upp ett träningsprogram inom över vår och sommar.
Men hur ska jag tänka vad gäller de andra delarna? Ska man ta ett lopp i taget och träna inför, för det känns helt omöjligt att träna allt på en gång.... Hur bör man träna inför Vasaloppet tex när det inte är ngn snö? Ja, det är så mycket frågor som poppar upp i huvudet på en.
Jon Lindroth
1977 • Göteborg
#2
5 februari 2014 - 20:57
Gilla 
Tycker du kan koncentrera dig på en gren i taget, speciellt när du börjar med Lidingö.
Kör mycket kuperad löpning, dels för att LL är backigt samt att det ger en bra grund inför Vasan.
Om du inte är ett muskelpaket så är inte lite allmän styrka inför Vasan lika bra att köra igång med omg.
Efter LL så är (säker)t rullskidor bäst men du klarar dig med lång, kuperad löpning samt rodd, stakmaskin och allmän styrka på gymmet. Tills snön kommer då :)
Inför Vättern har du gott om tid att cykla på. Behövs mkt tid i sadeln bara, för att vänja kroppen.
Vansbro räcker med några veckor simträning för att putsa på tekniken. Såvida du inte har någon fobi för öppet vatten.
Lycka till!
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
6 februari 2014 - 20:05
Gilla 
Håller med, men det kan vara idé att smyga in nästa gren medan du håller på med den som ligger närmast. Mest för att slippa få träningsskador om du ökar för snabbt med något. Man måste inte åka rullskidor men det är bra att träna bålstyrka och armarna, t ex med en Staffanexpander.
_
_
#4
6 februari 2014 - 22:23
Gilla 
Det behövs också lite mer information om du siktar på några speciella tider eller bara är ute efter att genomföra det hela. Och vilket skick är du i idag (du kanske är en gammal elitidrottare).

Hur som helst är löpning bra som grund för att få upp flåset. Det kan man hålla på med hela tiden. Sedan blir man bra på det man tränar på, som man brukar säga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.