Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 5175 visningar

Tips på löpbutik i London

Leonard Sandin
1970 • Trångsund
#1
16 augusti 2013 - 21:37
Gilla 
Ska till London nästa vecka - tänkte passa på att köpa nya löparskor. Är det någon som har tips på bra affär hyfsat centralt gärna där de vet vad de pratar om då jag inte är säker på vilken sko jag ska ha!
Mira Granberg
1975 • Sjulsmark
#2
18 augusti 2013 - 17:18
Gilla 
Puffar, jag är också intresserad av att veta detta! :)
Stina Guldbrand
1970 • Göteborg
#3
18 augusti 2013 - 18:01
Gilla 
Jag åker aldrig till London utan att gå in på sweat shop: http://www.sweatshop.co.uk/
Har aldrig köpt skor där, dock. Det är en stor kedja, finns butiker lite överallt. Den på 9 Rathbone Place (nära Tottenham court road) ligger centralt och bra men är ganska liten. Kan tipsa om att de har grymt bra sportbh, märket Panache.
1973 • Göteborg
#4
19 augusti 2013 - 10:53
Gilla 
Asics har ju ett par butiker. En på Oxford street, någonstans mellan Bond Street och Marble Arch, på vänster sida om du står med näsan mot Marble Arch. Sen har de en butik i närheten av Picadilly Cirkus/Regents street, kommer inte ihåg gatans namn exakt.
Dessutom har ju Adidas och Nike stora butiker.

Sist jag köpte löparskor i London handlade jag på Lillywhites vid Piccadilly Cirkus. Tycker dock att mycket är skräp men går man högst upp, till översta våningen så kan man hitta bra grejer.

Köpcentrumet Westfield (finns bla ett i Stratford, precis vid OS-arenan) har flera sportaffärer och några märkesbutiker (nike vet jag med säkerhet).
1978 • Karlstad
#5
19 augusti 2013 - 13:51
Gilla 
Kan också rekommendera Asics butiker i London. Många modeller på rea och mindre än halva priset jämfört med Sverige på de nedsatta skorna.
Leonard Sandin
1970 • Trångsund
#6
30 augusti 2013 - 09:44
1 Gilla 
Lite återkoppling från min skoshopping i London. Tack för alla förslag! Av logistiska skäl blev det så att jag besökte Runners Need http://www.runnersneed.com/ som hade en butik vid Canary wharf som var nära där jag bodde. Hade kollat lite på nätet och sett att det verkade intressant. De verkar ha 17 butiker i/kring London och på en del andra ställen också. Kom dit en fredag morgon och talade om att jag ville testa/köpa antagligen flera par löparskor. Började med en ny mängdsko. Hon frågade lite om mina fötter, kollade på dem, mina skor jag hade från innan etc och hämtade ett antal par att testa. Sprang på löpband med kamera och kom efter ett tag fram till Brooks Adrenaline GTS 13 deras pris var 99.99 GBP, jämfört med Wiggle som tar 67.71 GBP och Löplabbet som tar 1500 SEK för den skon. När jag sedan sa att jag tänkte löpa fler skor blev det 10% rabatt på alla par, så Brooks skon betalade jag 90 GBP för. Sedan ville jag ha en snabbare asfalt/milsko och testade mig igenom ett antal. Ville egentligen ha Adidas adizero tempo, men den hade hon inte i storlek. Hon kunde fixa till dagen efter, men det hann jag inte. Trots det var hon snäll och skrev upp modell och storlek på en komihåglapp. Köpte istället Adidas Adizero Adios 2 som kostade 84.99 (76.50 med rabatt) 53.13 GBP på Wiggle och 1300 på löplabbet. Slutligen köpte jag en barfotasko New Balance Minimus 10 Trail 74.99 (67.50 med rabatt) 46.88 på Wiggle på Löplabbet verkar den inte finnas, men Road kostar 1200. Summa summarum, tycker jag fick bra och kompetent hjälp, provade skor i drygt 1.5 timme och hon bara hämtade nya om det var ngt som inte kändes bra, storlek, modell etc. Rabatten tog hon som en självklarhet när jag skulle köpa flera par. Råkade se att de hade en typ av vattenflaska jag har som jag är riktigt missnöjd med, den läcker när man har den i midjebältet och springer. Frågade om hennes erfarenheter av det bältet och hon sa att hon fått flaskor av leverantören, eftersom de haft problem och att jag gärna fick ta två flaskor (utan kostnad). Prismässigt? Hade ju blivit billigare på Wiggle men endast om jag hade vetat vad jag skulle ha. Jag betalade alltså till slut kring 2400 SEK för de tre paren, Wiggle skulle ta 1765 SEK för samma skor och Löplabbet 4200 SEK utan rabatt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.