Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3061 visningar

Vill arbeta i specialiserad löpbutik!!

1980 • Falun
#1
13 juni 2013 - 10:02
Gilla 
Hej! Mitt namn är Daniel! Jag söker kontakter som vill/redan arbetar med sportförsäljning med inriktning mot löpning. Tyvärr saknar vi i Dalarna med omnejd en specialiserad butik på området, och får istället hänvisas till nätet eller mer allmäninriktade sportbutiker. Många vill tävla idag och att individ anpassa det som ska snöras på fötterna handlar för det mesta om skoinlägg, pronation och stöd av diverse slag. Givetvis helt grundläggande och viktiga saker för en "trygg" löpning, men konceptet att folk vill springa i skor under 250gram har stora kedjor som Inter sport och team Sportia medvetet valt bort. Jag säger valt bort, för gemene man eller kvinna springer inte i ett par racerbilar under fötterna under 200 g som dessutom ofta betonar landning på framfoten! En helt genomtänkt strategi, då det är mer ekonomiskt vinnande att sälja stabila skor som ska hålla upp en allt tyngre växande befolkning! Men tyvärr tråkigt för oss som tar löpningen lite längre. Vi som villoch klarar av att springa i lätta skor eller t.o.m. barfota. Jag vill avsluta där jag började, nämligen vid mitt intresse för att arbeta med mer specialiserad löpförsäljning. Vårt avlånga land borde täckas av flera specialiserade löpbutiker! Eller finns du i Stockholms regionen som behöver en kommande storsäljare? /Daniel
Marcus Blomberg
1981 • Falun
#2
13 juni 2013 - 12:44
Gilla 
Intressant, är tanken att starta upp en ny butik eller öppna en typ löplabbet butik?
1980 • Falun
#3
13 juni 2013 - 12:57
Gilla 
Hej!
Nej, mer visa på att det finns brister i "täckningen" problemet med internet är ju att det inte går att prova foten i skon innan man köper, vilket vi ju aldrig kommer ifrån! Hört att ex löplabbet inte planerar för någon ny butik häromkring.

Kaj Bouic
1979 • Farsta
#4
13 juni 2013 - 13:39
Gilla 
Fördelen med internet är att det finns leverantörer som har gratis snabb frakt och fri retur. Retursedel följer med i förpackningen. Återförslut paketet, klistra på lappen och lämna in hos postombudet dagen efter.

Man missar förvisso expertråden, men det är rätt bekvämt ändå.

Exempelvis: http://www.sportamore.se/produkter/?brand=inov-8

Ganska bra utbud.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.