Mina bästa tips till nybörjarvänner

Hej allihop. Här kommer mina bästa tips till vänner som vill börja springa:


1. Bestäm en dag som du ska börja på. Säg till minst tre personer att du ska springa, och att de ska fråga dig i morgon hur det gick.

2. Skriv in löparpass i förväg i din almanacka så det finns utrymme.

3. Ta på dig träningskläderna - då blir det svårare att ta av dem utan att ha sprungit.

4. Ge dig själv presenter vid tex 5 km utan att stanna eller när du sprungit tre gånger på en vecka.

5. Anmäl dig till lopp och skaffa löparkompisar som du springer med. Det kan vara jättesocialt att springa, jag har slutat fika med mina vänner och avhandlar allt under en milrunda istället.

6. Skaffa ordentliga skor.

7. Gör låtlistor om du har lätt för att bli uttråkad. Obs, din springsmak kanske inte alls är samma som din vanliga musiksmak. Hälsar signatur Nordman och E-type.

8. Låt ingen pressa dig, spring i din egen takt så länge det känns kul, det ska vara härligt att springa. Man måste inte kräkas och se dubbelt för att vara en bra löpare.

9. Ta inte för stora kliv.

10. Allt blir lite bättre med löpning. Man blir starkare, smalare, sover bättre, relationsmojs får sina rätta proportioner, allt blir skarpare, som om man rattar på radion och äntligen får in rätt kanal, det är ångestdämpande, kläderna sitter snyggare, blir på bättre humör, får fräschare hy och kommer på massa nya bok och filmideer när man är ute och springer. Bland annat.

Det skall vara roligt att springa!

/M

7 kommentarer till inlägget

1981 • Luleå
#1
30 augusti 2012 - 17:16
Grymt bra skrivet! Vore kul om du också började föra träningsdagbok här på jogg.se. Lycka till på medoc maran :)
Maja Vindskär
1976 • Västervik
#2
30 augusti 2012 - 21:24
Härligt skrivet! Jag har själv varit i samma sits som du - familj, barn och en kropp man inte känner igen - och jag har börjat springa. När jag började för två år sen tänkte jag att "oj om jag kunde springa en mil på en timme". I somras sprang jag Kalmarmilen på 52 minuter och jag är fantastiskt nöjd! Bestämmer man sig så går det! Och dessutom upptäcker man att det är himla härligt att susa fram i skogen med vind i ansiktet och känna att kroppen jobbar och orkar!
1987 • Lenhovda
#3
31 augusti 2012 - 12:33
Bra sammanfattning! Ljudböcker är också kanon att lyssna på!
john laitanen
1968 • esbo, finland
#4
31 augusti 2012 - 20:24
gillar punkt 10 !
har börjat jogga själv sedan ett par veckor
Malin
1969 • Sundsvall
#5
1 september 2012 - 13:52
Hej. Har precis läst heja, heja och köpt nya skor och en pulsklocka. Nu ska jag oxå börja springa :) Tack för inspirationen! MEN, det regnar ju hela tiden... vad gör jag eller rättare sagt tränar du oavsett väder? Och i så fall har du särskilda regnkläder? Eller biter du bara ihop och kör ändå och tar en varm dusch när du kommer hem?

/Malin
Alexandra Friberg
1980 • Vällingby
#6
2 september 2012 - 20:42
Hej Hej Martina!!!

Vad kul att du är här på jogg!!
Jag är egentligen ingen nybörjare men har tappat träningslusten och skulle behöva lite råd!?
Skulle behöva lite löpkompisar tror jag men har inte så många som jag känner som gillar att springa!
Har du några tips då??!!

//Alexandra
1964 • Bromma
#7
3 september 2012 - 13:43
Hej Malin, jag blir så varm när jag springer så det gör inte så mycket att det regnar tycker jag, man får väl bara undvika de allra lerigaste bitarna och kanske köra lite mer på asfalt än i vanliga fall, jag gillar ju bäst att springa i skogen men det är jobbigt att vara rädd att halka.

Hej alexandra, här på jogg.se är väl ett perfekt ställe att annonsera efter löparkompisar på. Annars kan man gå med i löparklubb, det finns många som man inte måste vara så superproffsig för att vara med i.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.