Trevlig känsla och en go avslutning

Solsken, cirka 20 grader, väldigt blåsigt och en härligt höstig friskhet. Förutsättningar som bara skriker – ut och spring. Givetvis gav jag mig ut klädd i den nya RUN VXO Charity tröjan.

Gav mig som vanligt av mot bokskogen. Höll mitt vanliga 5:30-tempo. Kom fram till min 1km-slinga runt Kalahöjden och tog ett varv. Det det kändes bra så jag bestämde mig för att köra fler. Lät benen gå lite på andra varvet. Konditionsmässigt kändes det bra, men obehaget i höger hålfot gjorde entré. Men eftersom allt annat kändes så härligt tog jag ett varv till. Sträckte ut på stegen lite till. Kändes som att det började gå ganska fort. Jag pressade inte tempot, lät stegen flyta på och maxade inte i uppförsdelen. Var sugen på ett varv till när jag kom susande nedförstigen, men vågade inte pressa foten och vek av hemåt. Det blev tre varv idag. De sista två var riktigt roliga. Utan att trycka upp pulsen i max höll jag 4:30-tempo.

Sen sprang jag hem i normaltempo. Med två kilometer kvar hem ökade tempot lite för att se om det skulle kännas bättre i högerfoten. Det kändes lite bättre så jag ökade tempot lite till. Jag hittade in i ett skönt flyt i steget. Utan att stressa kände jag att det gick rätt fort.

Jag har bytt metod för loggning flera gånger under åren så jag har bara lagt in data i Stava sedan i fjol. Om jag gräver i gamla loggar hittar jag nog en bättre tid, men att sätta ett nytt Stravapers på 4:16 med avslappnad löpning var härligt.


I morgon är sista dagen att beställa RUN VXO Charity tröjan för er som tänker springa Växjö Marathon. Beställ den här!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.