RunTobyRun!

Skåneleden 4: var är tjuren?

På skylten står det: kossor, kalvar och tjur på grönbete. Jag tänker genast: var är tjuren? Är det möjligen den som står och bevakar stolpen med Skåneledens orangea markering? Nej, den har juver. Den andra då? Nix, den har oxå juver. Så var är tjuren…? VAR är tjuren? VAR ÄR TJUREN???

Nej, någon tjur såg vi inte till, den satt måhända under sin favoritek och luktade på blommorna. Och kossorna var inte heller särskilt nyfikna utan stod mest och glodde på det där sättet som bara kor kan. Lätt tomma i blicken, lätt idisslande och mest intresserade av att ta det kool.

Min fjärde etapp längs Skåneleden blev 13A, den så kallade Skrylleslingan med start och mål vid Skryllegården mellan Dalby och Södra Sandby. En fin anläggning med motionsspår i olika längder, möjlighet att duscha efteråt och mumsa i sig en cheesecake eller något annat ätbart (det blev cheesecake).

Valde att springa medurs, det vill säga mot Torna Hällestad och sedan ner till Knivsåsen och tillbaka till Skrylle. Leden passerar genom inte mindre än fyra naturreservat: först härliga bokskogar, sedan några fält – varav två bebodda med kreatur – sedan ännu mera bokskog och slutligen några kilometer genom barrskog. En skön och vacker runda, lagom kuperad med några riktiga backar uppför åsen (175 meters stigning enligt Garmin):

Detta var min fjärde etapp hittills längs Skåneleden och helt klart den bästa löpningen. Kan varmt rekommenderas!

RunTobyRun!

Läs bloggen i sin helhet med bilder och statistik på www.runtobyrun.se. Där hittar du bland annat en bildsida där jag sammanfattar mina etapper längs Skåneleden. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.