Resan är målet

Sjuk, sjuk, sjuk….

Ja inte sängliggande men tillräckligt förkyld, halsontig och hängig för att senaste veckan inneburit att jag fått avstå mer avancerade övningar än ett par promenader. Inte det jag önskat mig för min Vasaloppsatsning men bättre att vara sjuk nu än första veckan i mars….

Det värsta med att vara sjuk är nästan det stadiet jag är i nu. När man börjar tillfriskna och egentligen inte vill annat än att röra på sig men medveten om att det troligen är klokt att vänta någon dag till. Och med tanke på att det är en vecka sedan senaste träningen i form av ett rullskidpass så börjar det lite abstinens krypa på.

Men ett par positiva saker ändå denna vecka.

  1. Minusgrader har nått även mina breddgrader vilket göra att konstsnötillverkningingen förhoppningsvis drar igång i Ulricehamn. Ser fram mot att byta ut rullskidorna mot ”riktig” skidåkning.
  2. Jag åker på måndag till Playitas på Fuerteventura för en vecka i lite varmare klimat. Fylld med fysisk aktivitet och avkoppling är tanken. Fysisk rörelse är utan tvekan den bästa avkoppling från jobb, stress och vardagssysslor. Åtminstone för mig. Mår sällan så bra som vid en lång cykeltur eller ett pass på längdskidorna. :) Förhoppningsvis får jag inget bakslag i min förkylning utan jag kan ägna mig så mycket åt träning som jag planerat….

För övrigt ett ganska perfekt upplägg. Jag tar en vecka på varmare breddgrader. När jag kommer hem finns det (förhoppningsvis) åkbara längdskidspår.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.