Alltid skönt att avsluta med en bra långpanna.

Så här två veckor närmare Stockholm Marathon kan jag bara säga att det finns inget bättre än att avsluta en vecka med ett bra långpass och det var just det jag gjorde idag. 30 km med en snitthastighet på 4:08 min/km. Det är snabbt för mig, eller rättare sagt väldigt snabbt när det kommer till fart på långpass. Det konstiga var att det kändes inte så fort och ansträngande. Vilade i och för sig igår från löpning men istället har familjen tillbringat 2 dagar i en riktigt bra pulkabacke där jag åkt själv (gud var skoj det är) samt burit upp snowracer och annat åtskilliga gånger för barnen. De har verkligen haft roligt. Vi ville passa då det finns risk att snön försvinner efter denna vecka som ska enbart bestå av plusgrader och regn.
 
Hur har det annars gått dessa två veckor? Kan inte säga annat än bra. Många pass tyvärr på löpband men så blir det om man vill kunna springa fort. Det snöfallet (35-40 cm) som kom tidigt i veckan förenklade inte direkt löpningen. Förra veckan fick jag ihop lite mer än 95 km inkluderat 3 kvalité-pass och en tävling (läs mer här). Denna veckan däremot spräckte jag 10 mils gränsen (om det finns någon sådan) och fick ihop 107 km inklusive 2 kvalité-pass.
Vårt löpband här hemma har tyvärr inte fungerat riktigt för mig då säkringen gått varje gång jag ökat hastigheten upp mot 16 km/h och sprungit en stund. Men fick i onsdags bytt den gamla mattan till en helt ny och hoppas att detta ska hjälpa. Det trodde i alla fall servicetekniken som bytte. Jag ska prova detta nu i veckan och håller verkligen tummarna.
Mitt löpband och försök att få till 4x3 km @3:30 fart
 
Kylan slog också till i veckan som gått och det var intressant att springa i -15 grader. Tyckte att ögonlocken var tunga sista kilometerna och förstod sen varför, se bild nedan.
 
Nu tar vi nya tag nästa vecka och hoppas den innehåller mycket löpning och familjestunder som fastnar i minnet.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.