4.44.44, ja ska en springa sakta är det ju en snygg tid. Dessa timmar på New Yorks gator - går det att beskriva min resa fram dit? För ett år sedan brakade jag in i väggen. Pang, bom, smack så satt jag där. Och min resa tillbaka - med målet N.Y - har varit glädje och sorg. Svart och vitt. Upp och ner. Inget av det jag förut varit så säker på har stämt över huvud taget. Jag har fått omvärdera det mesta om hur jag lever mitt liv. Grävt i mina värderingar. Lärt mig att lyssna på kroppen. Slutat stress - Ja. Faktiskt. Du läste rätt, slutat stressa. För gör jag det säger kroppen ifrån direkt.

Jag har klivit av ett chefsjobb jag älskat, för att istället ta ett specialistjobb med helt annat tempo. Jag har fått lära mig att känna mig nöjd på andra sätt än genom bekräftelse på prestation. Ja - en omställning av stora mått för att bli frisk. Inte bli samma person som innan. Det går inte. Utan en annan. En lugnare. Mer närvarande. Mer "här och nu" människa. Och hela tiden har jag haft N.Y som mitt mål. Att se fram emot med fasa och förhoppning på samma gång. Kommer det att gå över huvud taget? Kan jag springa så långt?

Och dagen kom. Och starten gick och jag lufsade iväg. Lugnt och stadigt. Och milen gick. En i taget. Nagra gånger var jag rädd för tröttheten. Men publiken och mitt sällskap gjorde under. Och så på 4e bron, efter 3 mil, mötte vi Springtimes fotograf. Vi hade setts vid flaggparaden några dagar innan. Lycklig lyfter jag båda händerna och gör segertecknet. HÄR springer jag! Jag gör det! Jag vann över stressmonstret. Lycklig. Jag vet att det går. Här, vid 3 mil, så vet jag att det kommer att gå hela vägen. Och, tack Springtime - som tog bilden - och nu använder den i marknadsföring för nästa N.Y-resa. Denna bild står för så mycket för mig. Vad löpningen kan göra med en sönderstressad kropp. Vad tydliga mål betyder. Förväntningar. Den här bilden har jag med mig resten av livet. Och löpningen hoppas jag följer med mig lika länge.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.