Trångt på gymmet?

Mitt lilla kvartersgym är pytte. Jag går dit när det inte är något folk, mest för att kunna röra mig runt obehindrat och inte behöva köa. Jag var där i morse. Några kunder var faktiskt där smatidigt. Någon gick, någon annan kom in.. Det brukar vara öde, men så är det ju måndag. Efter-helgen-paniken. Måndagen 1 juni. Det är nog en bra dag för att börja sitt "nya liv" tänker jag och fortsätter träna.

Det är fullständigt logiskt att man inte har plats för allt i ett litet gym när ytan är mindre än min lägenhet. Det har jag överseende med. Jag har dock några önskemål. Några grejer som jag saknar (ett par som jag till och med har hemma hos mig). Det kan säkert dyka upp fler saker som jag saknar framöver, allt efterhand jag utvecklar min gymkunskap.

I nuläget saknar jag en rak kort stång. Långa stänger finns det flera. De väger rätt mycket för vissa övningar, och man kan inte svänga runt dem för att se sig själv bättre i spegeln från annat håll. Då krossar man spegeln med ena änden. Det finns en z-stång som är kort, och den får mina handleder att kännas felkonstruerade. Den må hända vara anpassad efter vissa typer av grepp, men mitt axelbreda grepp är någon annans mått mellan bröstvårtorna. Man kan inte få allt. Dessutom saknar jag en vadpress-maskin för tåhävningar med lite vikt men ändå för en stabil övning. Sist av allt på önskelistan är en sekundvisare på klockan. Den sista önskan kan väl ändå inte vara så svårt att få igenom?

På kvällen tog jag träningen utomhus. J som klient, en medicinboll som redskap och resten löser man enkelt. Träningen kan hållas väldigt enkel utomhus. Effektiv men ändå enkel att genomföra. Där kan man inte sakna något. Där finns inte så mycket. Där får man hitta möjligheter. Det är en annan typ av träningsanläggning och det blir en annan typ av träningspass. Det är en större utmaning att hitta nya nivåer, men det finns oändligt med möjligheter på en liten gräsplätt. Ett sådant träningspass går man inte till gymmet för. Det känns så onödigt att gå in dit och bara nöta på golvet, när man kan vara ute i friska luften.

20150601_182814Ingen trängsel på gymmet direkt, men ändå fullt av möjligheter!

 

Men variationen - jag gillar den. Att kunna välja och att ha många möjligheter på olika platser inne som ute. Att ha hjälp av utrustning inomhus och hitta mängder av olika nivåer, svårighetsgrader och hjälpmedel mot att hitta andra lösningar och utmaningar utomhus. Att kunna var inne när det regnar och är kallt. Att vara ute när solen strålar, och det gjorde den i kväll. ÄNTLIGEN!!! I kväll fanns inte alternativet att träna inomhus.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.