Vikten av en god kosthållning

Muffinsdieten, den enda som faktiskt går att hålla sig till.

 

En kan lätt luras att tro att Göte och Errol är samma lika i alla angelägenheter men så förhåller det sig icke. Även om hjärnorna tenderar följa samma – något tveksamma - mönster så är födointaget synnerligen olikt.

Errol har sen hen var en liten pilt aldrig behövt vänta på mat mer än 1,5 tim. Detta har sin alldeles naturliga förklaring. Errol dödar människor när hen är hungrig. För att undvika onödiga blodbad så ser, om inte annat, omgivningen till att mata Errol.

Göte däremot är en seg jävel. Problemet är att hen inte känner hunger alls. När Göte hålögd och blek ramlar ihop i en liten hög hävdar hen fortfarande att hen inte alls är hungrig (eller trött för den delen). Götes största talang är att bita ihop. Detta gynnar inte heller omgivningen om en så säger.

Nu när vi börjar närma oss 40-slaget så har vi gjort den enorma insikten att ska en träna så kan en inte leva på godis och kakor (som ju annars är basen i en allsidig kost). Det är lätt att gå vilse bland alla dieter och livstilsråd. Här kommer därför vår samlade kunskap i ämnet:

  • Tallriksmodellen. En trevlig,lagom, svensk modell utan krusiduller. Dög 1948 och duger nu. Dieterna scout, alltid redo och jämmerligt trist. En tredjedel protein, en tredjedel PPR(potatis, pasta, ris) åsså en trevlig grönsallad.

  • LCHF. Bantningarnas personlighetsstörning. Gärna grädde i mängder men potatis är livsfarligt. Errols finfina special-LCHF går dessutom ut på att kolhydrater i vin och choklad inte räknas. Blir liksom lättare att stå ut då.

  • 5-2 dieten. De nyanslösa människornas diet. Ät ingenting eller ät som fan. Av eller på. Mot eller för. 5-2:arna står tvärsäkra i livets alla lägen.

  • GI-metoden. Ät som vanligt fast lite äckligare. Fullkorn,dinkelvarianter och kruskakli så länge det är torrt och liksom raspar mot gomen vet du att du är på rätt spår. Går även att köpa särskilt dyra produkter särskilt framställda för ändamålet t.ex en müsli som troligtvis egentligen är bark.

  • Pulvermetoder. Skaka lilla påsen, koka lilla vattnet, blanda och njut. Tre veckor senare kommer du garanterat hata pulvret och vara tillbaka på muffinsdieten.

  • Flygvärdinnedieten. Svält dig själv i 5 dagar. Efter 10 dagar har du förlorat plus minus 0 kg och plågat dig igenom en halv grapefrukt varje morgon. Det är ju verkligen bara beskt. Varför finns den ens?

  • Pillermetoden. Om det fungerar så är det troligen knark. Säljes på mer eller mindre tillförlitliga sajter. Eller på hälsokost och de har ärligt talat också alltid verkat lite skumma.

9 kommentarer till inlägget

Fredrik Lerjestedt
1972 • Floda
#1
22 maj 2014 - 12:50
:-)
1977 • Falun
#2
22 maj 2014 - 15:39
Ha ha, kul läsning, men det stämmer :)
Annica
1965 • Jättendal
#3
24 maj 2014 - 12:36
:D :) rolig läsning...och faktiskt ligger det rätt mycke i det.
Maja Vindskär
1976 • Västervik
#4
24 maj 2014 - 19:51
Mitt i prick! Himla kul alltså!
1954 • Arboga
#5
25 maj 2014 - 07:49
Ganska roligt, men vem har skrivit texten?
1954 • Arboga
#6
25 maj 2014 - 07:50
GöteÅErrol säger mig inget. I en "officiell" artikel ska man väl våga sätta ut sitt namn?
1984 • Malmö
#7
27 maj 2014 - 13:38
Hej Markku!
Detta är ingen artikel utan ett vanligt sketet blogginlägg.
Vi har valt att skriva vår humorblogg under pseudonym.
När du skriver din blogg får du göra som du vill.
Precis som vissa användare här väljer att vara dolda eller inte dela sin data.

Hoppas du får en fin dag!
GöteÅErrol

1984 • Malmö
#8
28 maj 2014 - 22:01
Hej Richard!
Vi tycker begreppet hen är bra och användbart. Finskan har i alla tider haft ett könsneutralt pronomen och de är väldigt ochica.

För oss är det också en språklig utmaning att använda hen istället för hon och han och en istället för man. Språk är ju ett levande ting som växer, berikas och förändras hela tiden. T.ex är det inte brukligt numer att titulera folk Herr Fabrikören eller Fru Prostinnan.

Önskar dig en förträfflig Kristi Himmelsfärd!

Göte och Errol
1986 • Uppsala
#9
26 juni 2014 - 09:24
Varför inte bara köra plantbased rawfood diet? Den har inget av problemen som ni verkar ha. Skulle varit kul att läsa den här för tio år sedan när dom här dieterna fortfarande var någonting som ett par procent av befolkningen testat och trodde på. Men i dagens samhälle läser vi väl vetenskapliga studier istället för slask-tidnings-vinklingar?
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.