Playitas julen 2013 - en resume

Jul och nyår spenderade jag och familjen på Playitas. Det var bra. Mycket bra!

För mig som inte fixar två timmar i en solstol utan att bli nipprig är det här lika bra som en skidresa. Man somnar ovaggad vid 10-rycket och sover som en stock till 7-8. Helt perfekt. 

Vi är en liten familjen, sonen är 12 år och spelar fotboll och innebandy. Modern tränar mest aerobics till vardags men försöker springa lite också. Undertecknad är löpare som slarvar med komplementträning, styrka och stretch. Mitt mål var att koncentrera mig på styrka och rörlighet och putsa på en rätt bedrövlig krålteknik. Löpning skulle komma i andra hand. Familjens mål var att alla skulle ha roligt och röra sig precis så mycket som de ville.

Vi börjat med löpningen. På de tolv dagar (13 nätter) vi hade på anläggningen så fick jag ihop 13 pass löpning om totalt 139 km. Längsta passet var 26,7 km och flertalet var rätt korta (5-7 km). Total stigning blev ca 3700 m. Dessutom gick jag tre rundor om ca 1,5 timmar vardera. Terrängen är rolig. Brant grus, både fina stigar och stökigare obanade turer blev det. Sämst är de platta rundorna. De är rätt trista tyvärr. Fuerteventura är en stor torr grushög och när den inte lutar känns den mest som en kaserngård. Det är bergen det händer. Både norr och söder om Playitas finns bra berg att springa i, men räkna med att ibland få kilometertider på uppåt 15 minuter om du ger dig ut på äventyr och försöka följa bergsryggarna. Särskilt norröver, där finns få stigar.

Jag gympade! Combat, ab-core, stretch and relax och bootcamp och det var bra. I snitt ett pass om dagen men ibland blev det två. Jag deltog i två pass för medelgoda simmare och det var bra. Jag kan nästan jogg-simma nu. Jag vill kunna crawla 1500 m i lungt tempo före sommaren och är kanske uppe i 600 nu. När jag kom var det snarare 100 m. 

Det är inte dyrt att åka till Playitas, men det blir väldigt mycket pengar. Anläggningarna är fina, utrustningen helt ok eller bättre, instruktörerna är huvudsakligen bra till mycket bra. Men det varierar visst. De har som mest 9-månaderskontrakt så de byts ut rätt ofta. 

Restaurangerna på resorten är OK men inte mer, servicenivån varierar men alla är väldigt trevliga. Restaurangerna i byn norröver, Las Playitas, är roligare. Vi hade frukostpension och lagade en del mat själva. Butiken på resorten är dyr så en promenader till Las Playitas eller Gran Tarajal för proviantering rekommenderas. Lägre priser och större utbud. Från Gran Tarajal tar man bussen tillbaka om man har köpt tungt.

En av de bästa sakerna med resan var alla de kompisar som grabben fick, mest svenskar och norrmän men även tyskar och danskar. I Kids Sport Academy som väl bara är igång på skolloven så träffas de ålderindelat och tränar/provar allt möjligt. Han var supernöjd med allt detta och körde till och med triatlon. Fotboll varje dag, innebandy flera gånger m.m., m.m.

Vår aerobicsfantast var nöjd med passen men efterlyste fler nivågrupperade pass. Många pass blev lite bleka då de ska passa alla.

Vi hyrde bil en dag och drog runt lite. Det var bra, men ett tips är att boka bilen i förväg så ni får den tidigt. Detta gäller sannolikt bara om man är där de mest intensiva veckorna, men vi kom inte iväg förrän halva dagen gått och det var surt.

Kort sagt: Playitas en skollovsvecka, eller två, är en fantastisk semester. Vi hade svenskt sommarväder när det är som bäst. Varmt nog för poolhäng och bad i havet men svalt nog att röra sig hur mycket som helst. Måttlig vind de flesta dagar, men lite kitesurf blev det, och tio minuter regn. Svalt på kvällarna, jag borde haft en varmare jacka med mig.

Vi spanar redan på höstlovsveckan.

God fortsättning på det nya året! 

 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.