Summering Malmö Halvmarathon

I lördags var det dags för årets näst sista lopp - Malmö Halvmarathon. Var riktigt osugen hela veckan och kunde inte alls tagga upp mentalt. Orsaken var tre lopp föregående vecka, Kalmarmilen, Malmösimmet och Malmö Axa Triathlon. Ibland blir det för mycket av det goda. Hur som haver så tänkte jag att det kan vara bra pannbensträning inför kommande äventyr att genomföra ett lopp trots att inte suget finns.

Jag förberedde mig som vanligt med mat och dryck och under uppvärmningen kände jag att kroppen var fräsch - däremot visste jag inte vad som skulle hända med den längre in i loppet.

Min ambition var att ligga på ett jämnt 4.00 tempo så länge som möjligt. Vädret var inledningsvis bra med dryga 20 grader och molnigt. Jag kom iväg bra och känner att jag lärt mig löpa loppen bättre i år. Många rusade på i början men det kändes skönt att veta att jag skulle springa förbi många efter 10 km och in i mål. Kom upp till 5 km på strax under 20 och milen på ganska exakt 40 km. Så långt kändes allt bra och jag drog en liten klunga bakom mig. Vid Hyllie efter 10 km fick jag ny energi då några klubbkompisar från Heleneholms Tri team var funktionärer och hejade på. Jag kände mig stark och kom ikapp några till samtidigt som de bakom mig fick släppa.

Nu kom dock solen fram och genast blev det tyngre. Höll dock ihop det bra och upp till 15 km landade jag på 1.00.12. Nu började det dock kännas lite och trots att kroppen var fräsch gick det inte att hålla i tempot. 20 km passerades på 1.21.08 och då visste jag att jag hade 4.20 ca för att slå mitt pers. på 1.25.31. Jag ökade farten och kroppen kändes bra och tror jag avslutade sista 1,1 km i 3.50 fart minst. Förvånad blev jag då jag såg min sluttid i mål på 1.26.14. Kunde jag verkligen avslutat sista 1,1 km på 5.06? Nej, det var helt omöjligt. Antingen var loppet längre eller var km markeringarna felaktiga.

Efter lite snack på forumet och titt i resultatlistorna så kom vi fram till att km markeringarna stod 100-200 meter för kort. Detta är irriterande då det tydligen var så förra året och även året dessförinnan. Varför gör man så här?

Skit sak samma jag är ändå nöjd med hur jag genomförde loppet och min disposition av kraft kändes lovande. Det blev min näst snabbaste halvmara så jag är mycket nöjd med tanke på de tuffa tävlingsschemat.

Nu blir det lite viloperiod i två veckor. Denna vecka i Nybro med lite golf och Iron Man i Kalmar på lördag som skall blir riktigt kul att se. Nästa vecka är det en långweekend med golf i Polen som hägrar.

Därefter skall jag dra igång igen med fokus på Yddingeloppet 20 oktober. Min tanke är att köra fortsatt sim, cykel och löpning men köra mer uppbyggnadsfokus och teknik. Mycket styrka för bål och coremuskulaturen. Sen känner jag att jag behöver lite mer fart i min löpning så det får bli lite intervallfokus initialt. Skall fundera lite och återkomma med vad det blir.

//Kebabmannen

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.